Ballett

Ballett er en dansestil som baseres på regler og gir et godt grunnlag for andre stilarter som for eksempel jazz eller moderne. I timene vil fokuset ligge på teknikk, holdning og kroppsbeherskelse. Ballett gir forbedret koordinasjon, fleksibilitet og styrke. Dansestilen krever høy konsentrasjon og disiplin. Når elevene er 9 år eller over ser vi helst at ballettuniform benyttes.

Barneballett

Her begynner vi med noen av de helt grunnleggende trinnene og konseptene i ballett. Dette er et skritt videre fra barnedans

Break

Breakdance handler om å få danserne til å utfordre seg selv til å prøve ut nye teknikker og øvelser. Her er det bare fantasien som setter grenser. Danserne vil lære forskjellig type fotarbeid, øvelser, «freezes» og lignende.

Dancefit

Dancefit er et nytt tilbud vi har denne sesongen som er for deg som er glad i dans, og som vil komme i form! Klassen vil inneholde både styrke, kondisjon og koordinasjon på et nivå som de fleste skal klare. Timen vil bestå av en rekke varierte øvelser med god stemning gjennom timene.

Hip hop

Hiphop er en fusjonsdans som oppstod i gata og på nattklubber i New York City på 80-tallet. Her vil det danses hovedsaklig til hiphopmusikk, og det vil være fokus på grunntrinn, isolasjoner og bounce.

House

House er en dansestil som oppstod I Chicago og New York City. I en houseklasse kan du forvente mye fotarbeid og koordinasjon. Det er ofte høyt tempo, så her vil også kondisjonen bli bedre. Det danses hovedsaklig til housemusikk, men kan også blandes inn i hiphop/popmusikk.

Jazz

Jazz en er dansestil som både kan ligne på showdans og moderne. I denne klassen vil det være fokus på riktig teknikk i øvelser og det kan være lurt å kunne litt ballett-teknikker fra før.

Ladystyle

Ladystyle er veldig likt streetdance, hip hop og funk, med en mer feminin vri.

Moderne

I denne klassen er det en fordel om du fra før er trent i klassisk eller jazz, ettersom denne grunnteknikken blir mye brukt på forskjellige måter gjennom øvelser og koreografi. Det vil være fokus på å finne eget utrykk gjennom oppgaver og improvisasjon i større og mindre grupper.

Showdans

Showdans er partiet for deg som liker musikaler og sterke uttrykk. Her lærer vi både å danse med kroppen og ansiktet. Dette partiet er for deg som har gått på dans før og har teknikker inne, slik som jazz eller ballett.

Streetdance

I en streetdanceklasse får du danse litt forskjellig. Det vil være en blanding av hiphop, funk, house, popping og wacking. Musikken som blir brukt vil variere, men vil hovedsakelig være innen hiphop, pop og funk.